Brioșe/madlene cu ciocolată

Ingrediente:

80g ciocolată neagră, ruptă bucăţi
80g unt
2 ouă
80g zahăr pudră
100g făină
1 praf de sare
coajă rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare:

1. Ciocolata împreună cu untul se pun la bain-marie, să se topească. Se amestecă uşor.
2. Ouăle se bat cu zahărul până ce amestecul începe să se albească. Se adaugă făina (puţin câte puţin) şi sarea.
3. Peste ouă se adaugă ciocolata topită şi coaja de lămâie.
4. Aluatul se pune în formele de madlene sau de mini brioşe – formele nu se umplu complet, aluatul o să mai crească.
5. Tava se pune la cuptor pentru 20min, la 175grade Celsius. După ce se coc madlenele, se scot din forme şi se lasă să se răcească.
 
 
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s