Profiterol cu ciocolată

Ingrediente:
75g zahăr tos
65g unt
1 praf de sare
125g făină albă
4 ouă
250ml apă

Pentru servit:
îngheţată
afine congelate
sos de ciocolată

Mod de preparare:

1. Peste apa încălzită într-o cratiţă, se adaugă zahărul, untul şi sarea. După ce începe să clocotească, se ia cratiţa de pe foc.
2. Se adaugă făina (dintr-o dată).
3. Cratiţa se pune din nou pe foc, amestecând continuu până când aluatul se desprinde de pe cratiţă. Cratiţa se ia de pe foc.
4. Se adaugă 3 ouă, amestecând până se absorb în aluat.
5. Preîncălziţi cuptorul la 180grade Celsius.
6. Aluatul se pune într-un cornet. În tava pregătită cu hârtie, se fac grămăjoare de aluat.
7.Ungeţi grămăjoarele cu gălbenuşul rămas.
8. Tava se pune la cuptor pentru 30-40min. Cuptorul se deschide doar la sfârşit, altfel choux-urile nu cresc.
9. Se scot choux-urile din cuptor, se taie capacul, se umplu cu afine şi/sau îngheţată.
10. Choux-urile se pun în cupe pentru servire, şi se acoperă cu sos de ciocolată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s