Socată

DSC_00521Ingrediente:

8l apă
1 kg zahăr
8 flori de soc, potrivite ca mărime
1 lămâie (tăiată felii)
1 linguriţă sare de lămâie
2 linguri oţet

Mod de preparare:

 1. Într-un borcan, se pune zahărul, apoi se adaugă apa. Se amestecă bine.
2. Se adaugă sarea de lâmâie, oţetul, florile de soc spălate bine şi feliile de lămâie.
3. Se amestecă bine cu o lingură de lemn.
4. Borcanul, acoperit cu o farfurioară sau folie, se pune la soare. Se amestecă în fiecare zi.
5. Se lasă la soare aproximativ 2 zile. Se mai gustă între timp.
6. Când socata are gustul dorit, se strecoară şi apoi se pune în sticle. Sticlele, închise cu capac se păstrează în frigider.
 

 

 

 

 

DSC_0463

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s