Chec crocant cu ciocolată

Ingrediente:11169587_629665947169902_3164990905848300185_o

140g unt + câteva grame pentru uns forma (la temperatura camerei)
40g ciocolată neagră
170g zahăr
3 ouă (la temperatura camerei)
160g făină
40g cacao pudră
1 praf de copt
8 linguri orez expandat, inmuiat în lapte

 

Mod de preparare:

1. Ciocolata se topeşte la bain-marie, amestecând până se obţine o cremă omogenă.
2. Untul se amestecă bine cu zahărul, se adaugă ouăle (unul câte unul). Se adaugă ciocolata şi se amestecă bine.
3. Intr-un alt castron, se amestecă făina, cacaoa, praful de copt şi la sfârşit, orezul expandat.
4. Crema de ciocolată se pune peste amestecul cu făină.
5. Compoziţia obţinută se pune la frigider, pentru 45minute.
6. Se pregăteşte cuptorul şi tava de chec:
– cuptorul se încălzeşte în prealabil la 210grade Celsius.
– tava se unge cu unt şi se tapetează cu făină.
7. Se scoate compoziţia din frigider, se amestecă şi se pune în tava pregătită in prealabil.
8. Tava se introduce la cuptor, şi se lasă la copt:
– 5 minute, la 210grade Celsius
– apoi, 45 minute, la 180grade Celsius. Cu ajutorul unei scobitorii, se verifică dacă checul este copt.
9. Când suprafaţa este suficient de rumenită, se acoperă cu folie de aluminiu.

1211

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s