Chec cu portocale

DSC_0360Ingrediente:
175g unt
175g zahăr
3 ouă
175g făină
50g ciocolată neagră
25g cacao

Pentru pregătit tava:
zahăr tos
2 portocale

 

Mod de preparare:

Tava: zahărul caramelizat se toarnă în forma de copt şi se intinde pe toate laturile. Se lasă să se răcească.
Peste zahărul răcit se pun felii subţiri de portocală şi coajă de portocală tăiată după preferinţe.

1. Untul împreună cu zahărul se amestecă până se obţine o spumă uşoară. Se adaugă ouăle bătute, făina (câte o lingură), ciocolata topită şi cacaoa.
2. Compoziţia obţinută se pune în tava pregătită.
3. Prăjitura se coace, în cuptorul preîncălzit, la 180grade Celsius, aproximativ 45minute. Se verifică cu scobitoarea dacă prăjitura este coaptă.
4. Se scoate forma din cuptor, se lasă 5 minute, apoi se întoarce checul pe un platou.

Anunțuri