Chessecake cu ciocolată albă

Ingrediente:DSC_0215

Pentru blat:
150g biscuiţi digestivi, sfărâmaţi
50 nuci pecan
50g unt
Pentru cremă:
350g ciocolată albă
125ml smântână lichidă pentru frişcă
700g brânză de vaci
50g zahăr
4 ouă mari

Mod de preparare:
Blatul:
1. Se preîncălzeşte cuptorul la 180grade Celsius, cu 10min înainte de a introduce prăjitura.
2. Se pregăteşte o formă de tort cu fund detaşsabil (cu diametrul de 25cm): pe fundul detaşabil se pune hârtie pentru copt.
3. Untul topit se amestecă împreună cu biscuiţii şi nuca; acest aluat se pune în forma pregătită.
4. Biscuiţii se coc 5 min în cuptor (la 180grade Celsius).

Crema:
5. Până se răcesc biscuiţii, se prepare crema de brânză: se topeşte ciocolata caldă, apoi se adaugă smântâna lichidă, amestecând continuu. Când se obţine o cremă omogenă, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.
6. Brânza de vaci se amestecă cu zahărul până se obţine o cremă fină, folosind mixerul.
7. În brânza de vaci se adaugă ouăle, amestecând bine. Apoi se adaugă amestecul de ciocolată şi frişcă (răcit complet).
8. Crema se pune în forma de tort, pentru blatul din biscuiţii.
9. Forma se introduce la cuptor (pentru a nu curge cremă, forma se pune pe o tavă) pentru 45 min, la foc potrivit – 180grade Celsius.
10. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă la rece.
11. Pentru servit se poate tăia cu forme rotunde, iar peste brânză se pune mousse de afine, de lămâie, de zmeura, fructe proaspete, fâşii de ciocolată, forme din ciocolată neagră topită.

DSC_0235DSC_0188DSC_01891

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s