Negresă cu glazură de cacao

Ingrediente:DSC_1217
(pentru o tava 20×20)

5 linguri zahăr
100g unt
1/4 cană lapte
2 ouă
2 linguri cacao
50g nucă
5 linguri făină
1/2 plic praf de copt

Mod de preparare:
1. Se amestecă zahărul cu untul, laptele şi 1 lingură de cacao, la foc mic.
2. Se pun deoparte 7 linguri de cremă.
3. Când crema rămasă s-a răcit, se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând continuu.
4. Albuşurile se bat spumă cu putină sare, apoi se adaugă, făina, praful de copt dizolvat în zeamă de lămâie.
5. În compoziţia de albuşuri se adaugă crema cu gălbenusuri şi nuca.
6. Compoziţia obţinută se pune în tava unsă cu unt sau ulei şi se pune la cuptor la foc potrivit (180-200grade Celsius)
7. Crema păstrată (cele 7 linguri) se amestecă bine cu 2 linguri de cacao, la foc mic, până fierbe.
8. Peste prăjitura scoasă din cuptor se pune crema de cacao.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s