Negresă cu nuci Pecan

Ingrediente:DSC_0122
(pentru o tava 20×20)

1/2 cană lapte
100g unt
10 linguri zahăr
1 1/2 căni făină
2 ouă mari (sau 3 ouă mici)
1 lingură cacao
1/2 plic praf de copt
50g nucă
ulei
sare

Mod de preparare:
1. Pe foc mic se amestecă laptele, untul, zahărul şi cacaua. Se lasă să fiarbă până se omogenizează compoziţia.
2. 7 linguri din compoziţia obţinută se pun deoparte, pentru glazură.
3. În compoziţia răcită se adaugă gălbenuşurile, apoi albuşurile bătute spumă cu puţină sare, făina şi praful de copt.
4. Compoziţia se pune în tava unsă cu unt sau ulei (se poate tapeta cu hârtie pentru copt) . Deasupra se pune nuca mărunţită.
5. Prăjitura se pune la cuptor la 180-200grade Celsius. Se coace 30minute.
6. Crema păstrată pentru glazură, se poate folosi ca şi sos pentru servit.

 

 

DSC_0138DSC_0126DSC_0135

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s