Negrese cu nucă

 Ingrediente:
(pentru o tava 20×20)

100g unt + câteva grame pentru uns tava
120g ciocolată neagră
2 ouă
80g zahăr pudră
60g făină
70g nucă pisată mare
zahăr tos sau zahăr vanilat pentru pudrat

Mod de preparare:
1. Se pregăteşte tava: se unge cu unt, se acoperă cu hârtie care se unge cu puţin unt. Tava astfel pregătită se pune in frigider.
2. Ciocolata şi untul se topesc împreună, amestecând cu o lingură de lemn. Când crema devine omogenă, se ia de pe foc.
3. Ouăle se bat bine cu zahărul pudră (ouăle se albesc).
4. Peste ouă se pune ciocolata, amestecând bine.
5. Se adaugă nuca şi făina – alternativ câte o lingură din fiecare (se amestecă bine de fiecare dată).
6. Aluatul se toarnă in forma pregatită.
7. Tava se pune în cuptorul preîncălzit la 180grade Celsius. Se lasă la copt 20minute (exteriorul trebuie să fie strălucitor, iar interiorul moale).
8. Prăjitura răcită se taie în pătraţele şi se pudrează cu zahărul tos sau zahărul vanilat.

89 13 12 10
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s