Prăjitură cu nucă

Ingrediente:DSC_0903

Pentru aluat:
250 g unt
2 căni cu făină
6 linguri zahăr pudră
5 gălbenuşuri

Pentru cremă:
10linguri zahăr pudră
5 albuşusuri
15 linguri nucă măcinată

Mod de preparare:
Aluatul:
1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat. Aluatul obţinut se frământă bine.
2. Se întind două foi de aluat (pentru o tavă 20X20cm).
3. Foile se pun în tava tapetată cu unt şi se coc aproximativ 9 minute, la 180 grade Celsius (aluatul să fie copt pe jumătate).

 Crema:
4. Zahărul, albuşurile şi nuca se amestecă bine cu telul. 
5. Crema de nuci se pune peste foile coapte pe jumătate,  se întinde uniform, apoi se dă la cuptor pentru 10minute, la 180 grade Celsius.
6. Prăjitura răcită se poate pudra cu cacao, apoi se taie bucăţi.

DSC_0073DSC_0898DSC_0906

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s