Praline

Ingrediente:DSC_0413

200g unt
4 gălbenuşuri
8 linguri zahăr pudră
250g nucă
4 linguri zahăr tos
4 linguri cacao
200g biscuiţi, sfărâmaţi
un praf de sare

Mod de preparare:

1. Zahărul tos se topeşte într-o tigaie, apoi se adaugă nucile. Nucile se pisează – se folosesc pentru tapetarea tăvii şi pentru compozitie.
2. Se pregăteşte o formă de chec (20x20cm): se tapetează cu folie de aluminiu peste care se presară nucă (cât doriţi din nuca pregătită)..
3. Se amestecă untul împreună cu zahărul pudră, sarea si cacaoa.
4. Se adaugă gălbenuşurile şi nucile pisate rămase. 
5. Compoziţia se pune în tava de chec pregătită şi se acoperă cu folie de aluminiu. Tava se pune la rece pentru câteva ore.

DSC_0426DSC_0415DSC_0467DSC_0461

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s