Tartă cu ciocolată şi brânză de vaci

Ingrediente: DSC_1275

Pentru aluat:
175g făină
un praf de sare
75g unt, la temperatura camerei
o lingură zahăr
1 gălbenuş

Pentru cremă:
350g brânză de vaci
75g zahăr
100g ciocolată neagră (100g ciocolată cu lapte şi 35g ciocolată neagră)
6 linguri de lapte
3 ouă

 

Mod de preparare: 

Aluatul:
1. Se amestecă făina cu sarea şi untul cubuleţe. Se frământă cu degetele câteva minute.
2. Gălbenuşul, bătut cu o lingură de apă, se pune peste aluat. 
3. Aluatul se frământă bine, apoi se pune într-o folie de plastic în frigider pentru 30min.
4. Se preîncălzeşte cuptorul la 200grade Celsius, cu 20min înainte de a pune tartă în cuptor.
5. Se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie şi se pune în forma de tartă (sau o formă cu fund detaşabil), cu diametrul de 20cm.  Se înţeapă cu o furculiţă.
6. Forma se pune la copt pentru 15min la 180 grade Celsius.

Crema:
7. Brânza de vaci se amestecă bine cu mixerul. Se adaugă zahărul, ciocolata topită, laptele şi ouăle. 
8. Compoziţia de brânză se pune peste tarta coaptă. 
9. Se introduce tarta la cuptor pentru 15min la 200grade Celsius, apoi se lasă în cuptorul stins pentru 20-30min.
10. Se serveşte rece.

Pentru ornat: din marţipan amestecat cu colorant verde, am făcut fluturaşi.

DSC_1170DSC_1191DSC_1254DSC_1593DSC_1602

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s