Tarte cu ciocolată albă şi neagră

Ingrediente:13
Pentru aluat:
60g unt, moale, bucăţele mici
1 ou
40g zahăr
2 linguri de migdale pudră
1 praf de sare
160g făină

Pentru cremă:
50g unt, moale
250g ciocolată albă
250g ciocolată neagră
300ml smântână lichidă
4 gălbenuşuri

Mod de preparare:

Aluatul pentru tarte:
1. Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Peste oul bătut se adaugă zahărul, migdalele şi sarea. Se amestecă până crema devine spumoasă.
3. Peste compoziţia de ouă, se adaugă făina (dintr-o dată) şi se amestecă până aluatul devine nisipos (cantităţile mici luate cu mâna se fărâmiţează).
4. Se pune aluatul peste o planşetă pudrată cu făină. 
5. Peste aluat, se pune untul, şi se frământă bine. Se formează o minge care se lasă să se odihnească 30minute, în folie alimentară.
6. Se întinde aluatul pe o planşetă (se pudrează cu făină). Formele de tartă (cu diametrul de 10cm) se acoperă cu aluatul şi se înţeapă cu o furculiţă. 
7. Tartele se coc aproximativ 20 minute.

Crema:
8. Ciocolata albă împreună cu jumătate din cantitatea de smântâna se topeşte la bain-marie.
9. Se ia de pe foc, se adaugă 2 gălbenuşuri şi jumătate din cantitatea de unt.
10. Ciocolata neagră împreună cu jumătate din cantitatea de smântâna se topeşte la bain-marie.
11. Se ia de pe foc, se adaugă 2 gălbenuşuri şi jumătate din cantitatea de unt.
12. Cremele se pun peste tarte în acelaşi timp.
13. Tartele se pun în frigider, până se întăreşte crema. Se servesc reci.

1415

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s