Tarte cu ciocolată şi alune

Ingrediente:2

Pentru aluat:
60g unt, moale, bucăţele mici
1 ou
40g zahăr
2 linguri de migdale pudră
1 praf de sare
160g făină

Pentru cremă:
200g ciocolată cu lapte şi alune (sau ciocolată cu lapte)
20g unt
200ml smântână lichidă

Mod de preparare:

Aluatul pentru tarte:
1. Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Peste oul bătut se adaugă zahărul, migdalele şi sarea. Se amestecă până crema devine spumoasă.
3. Peste compoziţia de ouă, se adaugă făina (dintr-o dată) şi se amestecă până aluatul devine nisipos (cantităţile mici luate cu mâna se fărâmiţează).
4. Se pune aluatul peste o planşetă pudrată cu făină. 
5. Peste aluat, se pune untul, şi se frământă bine. Se formează o minge care se lasă să se odihnească 30minute, în folie alimentară.
6. Se întinde aluatul pe o planşetă (se pudrează cu făină). Formele de tartă (cu diametrul de 6cm) se acoperă cu aluatul şi se înţeapă cu o furculiţă. 
7. Tartele se coc aproximativ 10 minute.

Crema:
8. Ciocolata ruptă bucăţi se topeşte la bain-marie.
9. Separat, se încălzeşte smântâna lichidă.
10. Peste ciocolata topită se adaugă smântâna, se amestecă bine şi se adaugă untul moale.
11. Crema de ciocolată se pune în formele de tartă semicoapte.
12. Tartele se pun în cuptorul stins, timp de 15minute.

13. Tartele se pun în frigider până ce se răceşte crema. Se servesc reci.

 134

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s