Tarte cu fructe

Ingrediente:131

Pentru aluat:
60g unt, moale, bucăţele mici
1 ou
40g zahăr
2 linguri de migdale pudră
1 praf de sare
160g făină

Pentru cremă:
200g ciocolată neagră
40g unt
100ml smântână lichidă
30g alune pudră
fructe 

Mod de preparare:
Aluatul pentru tarte:
1. Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Peste oul bătut se adaugă zahărul, migdalele şi sarea. Se amestecă până crema devine spumoasă.
3. Peste compoziţia de ouă, se adaugă făina (dintr-o dată) şi se amestecă până aluatul devine nisipos (cantităţile mici luate cu mâna se fărâmiţează).
4. Se pune aluatul peste o planşetă pudrată cu făină. 
5. Peste aluat, se pune untul, şi se frământă bine. Se formează o minge care se lasă să se odihnească 30minute, în folie alimentară.
6. Se întinde aluatul pe o planşetă (se pudrează cu făină). Formele de tartă (cu diametrul de 10cm) se acoperă cu aluatul şi se înţeapă cu o furculiţă. Se acoperă cu hârtie pergament şi cu legume uscate (eu am folosit fasole). Se pun la rece 20minute.
7. Tartele se coc aproximativ 15 minute, apoi se ia hârtia de pe forme şi se mai lasă la cuptor încă 5 minute.
Crema:
8. Peste smântâna fiartă se adaugă ciocolată , apoi untul şi alunele pudră. 

9. Peste formele răcite, se pun fructele scurse bine, apoi se acoperă cu crema de ciocolată. Pentru decor, se mai acoperă cu fructe.
10. Tartele se servesc calde sau reci.

141512

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s