Tarte cu migdale

DSC_01291Ingrediente:

Pentru aluat:
175g făină
un praf de sare
120g unt, la temperatura camerei
2 gălbenuşuri mici
4 linguri apă rece

Pentru umplutură:
 125g unt topit
125g zahăr
125g migdale măcinate
2 ouă mari

Mod de preparare:
Aluatul pentru tarte:
1. Se amestecă făina, sarea şi untul. Se frământă bine cu degetele pânp obţineţi un aluat sfărâmicios.
2. Se adaugă gălbenuşurile bătute şi se frământă bine aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină.
3. Se adaugă apa puţin câte puţin, şi se frământă aluatul în continuare până se obţine un aluat moale.
4. Aluatul învelit în folie alimentare se pune la frigider peste noapte.
5. Cuptorul se preîncălzeşte la 180grade Celsius.
6. Aluatul întins în foaie (pe o suprafaţă pudrată cu făină) se pune în formele de tarte (cu diametru de 10cm) cu fund detaşabil.

Umplutura:
7. Se amestecă untul topit cu zahărul, migdalele şi ouăle bătute.
8. Umplutura se pune peste aluatul din formele de tartă.

9. Tartele se introduc la cuptor pentru aproximativ 30minute, la 180grade Celsius.

 

DSC_0108DSC_0109

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s