Tarte cu pere şi migdale

DSC_0066Ingrediente:

Pentru aluat:
175g făină
un praf de sare
120g unt, la temperatura camerei
2 gălbenuşuri mici
4 linguri apă rece

Pentru umplutură:
60g unt, la temperatura camerei
60g zahăr pudră
80g migdale pisate
1 ou mic
pere în sirop

Mod de preparare:

Aluatul pentru tarte:
1. Se amestecă făina, sarea şi untul. Se frământă bine cu degetele pânp obţineţi un aluat sfărâmicios.
2. Se adaugă gălbenuşurile bătute şi se frământă bine aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină.
3. Se adaugă apa puţin câte puţin, şi se frământă aluatul în continuare până se obţine un aluat moale.
4. Aluatul învelit ăn folie alimentare se pune la frigider peste noapte.
5. Cuptorul se preîncălzeşte la 180grade Celsius.
6. Aluatul întins în foaie (pe o suprafaţă pudrată cu făină) se pune în formele de tarte (cu diametru de 10cm) cu fund detaşabil.

Umplutura:
7. Peste unt se adaugă oul şi zahărul. Se amestecă până crema devine moale.
8. Peste cremă se adaugă migdalele pisate.
9. Crema şi perele feliate se pun peste aluatul din formele de tartă.

10. Tartele se introduc la cuptor pentru aproximativ 30minute, la 180grade Celsius.

 

DSC_0037DSC_0055DSC_0057

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s