Tarte cu pere şi Nutella

Ingrediente:14

Pentru aluat:
60g unt, moale, bucăţele mici
1 ou
40g zahăr
2 linguri de migdale pudră
1 praf de sare
160g făină

Pentru cremă:
3 ouă
150g Nutella
200ml smântână lichidă
150g pudră de migdale
pere

Mod de preparare:

Aluatul pentru tarte:
1. Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Peste oul bătut se adaugă zahărul, migdalele şi sarea. Se amestecă până crema devine spumoasă.
3. Peste compoziţia de ouă, se adaugă făina (dintr-o dată) şi se amestecă până aluatul devine nisipos (cantităţile mici luate cu mâna se fărâmiţează).
4. Se pune aluatul peste o planşetă pudrată cu făină. 
5. Peste aluat, se pune untul, şi se frământă bine. Se formează o minge care se lasă să se odihnească 30minute, în folie alimentară.
6. Se întinde aluatul pe o planşetă (se pudrează cu făină). Formele de tartă (cu diametrul de 10cm) se acoperă cu aluatul şi se înţeapă cu o furculiţă. 

Crema:
7. Ouăle bătute se amestecă cu Nutella, smântâna şi migdalele pudră.
8. Crema bine amestecată se pune peste tarte.

9. Perele, curăţate de coajă şi de sâmburi, se taie lamele subţiri şi se pun peste ciocolată în formele de tarte.
10. Tartele se pun la cuptor pentru 25minute.  Se servesc reci.

DSC_07841115

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s