Tort de ciocolată cu pişcoturi

Ingrediente:DSC_04221
10 porţii (formă cu fund detaşabil, 20cm)

16 pişcoturi (aproximativ)
1 esenţă de portocale
200g ciocolată neagră – 70% cacao
200g unt
3 ouă
100g zahăr pudră
Decorat: gem de vişine/portocale, afine
 
 
 

Mod de preparare:

1. Într-un bol se pune esenţa de portocale, peste care se adaugă puţină apă călduţă. Fiecare pişcot se înmoaie în acest amestec.
2. Forma de prăjitură se tapetează cu pişcoturi (tăiate în jumătate), atât pereţii cât şi fundul.
3. Se prepară crema de ciocolată: ciocolata, împreună cu untul se topeşte la bain-marie.
4. Gălbenuşurile se bat bine împreună cu zahărul pudră, până ce amestecul se albeşte.
5. Albuşurile bătute spumă tare se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând uşor cu o lingură de lemn.
6. În compoziţia de ouă, se adaugă ciocolata topită. Se lasă puţin să se răcească.
7. Crema de ciocolată, călduţă, se pune în forma tapetată cu pişcoturi.
8. Prăjitura se pune la frigider timp de 4 ore.
9. Peste crema de ciocolată decoraţi cu gem de portocale sau vişine.

DSC_0065DSC_0378DSC_0388DSC_0396DSC_0408DSC_0415

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s